Door: Anouk
Dinsdag 19-10-2021
5 min leestijd

“Het team is ook echt een team, je doet het samen.”

“Voordat ik als keukencoach bij I-KOOK kwam werken, heb ik vijf jaar in de IT gewerkt. Als ik erop terugkijk, was dat eigenlijk vier jaar te lang. Ik heb het nooit erg naar mijn zin gehad, maar ik wist op dat moment niet precies wat ik leuk vond, wat ik kon of waar ik goed in was. Ik heb de opleiding grafisch vormgeving gevolgd, wat totaal geen raakvlakken heeft met de tak van IT waar ik in zat. Ik had weinig plezier in mijn werk en wat ik het meest miste, was het contact met mensen. Zodra ik in de keukens kwam, voelde ik gelijk dat ik mijn interesse en passie had gevonden.”

Hoe Patrick uiteindelijk bij I-KOOK terecht is gekomen, is een leuk verhaal. Hij zocht een keuken nadat hij een huis had gekocht in een nieuwbouwproject. Nadat hij bij twee andere keukenwinkels was geweest, ging hij langs bij I-KOOK in Oud-Beijerland. Daar werd hij geholpen door Mark van Alphen en na hun gesprek zei Patrick: wat jij doet, wil ik ook. “Het leek me een leuke partij om mee samen te werken en ook de sfeer in de winkel trok me aan.” Er was op dat moment helaas geen vacature, maar toen hij een half jaar later een vacature van I-KOOK op internet voorbij zag komen, besloot hij te solliciteren. “Het was een functie als spin in het web op het servicekantoor. Ik zou mij bezighouden met de nieuwsbrieven, de reviews, boeken die gemaakt moesten worden, heel veelzijdig en van alles wat. Dit sloot ook aan op mijn grafische studie.”

Patrick van Barneveld

Voordat hij op het servicekantoor aan het werk ging, heeft hij eerst nog twee maanden ‘het vak’ geleerd door bij André Steenvoorden van I-KOOK Capelle in opleiding te gaan. Eerst liet André hem vooral showroomkeukens tekenen om het technisch tekenen onder de knie te krijgen. Vervolgens ging hij ook met klanten in gesprek. “Dat pakte ik eigenlijk zo goed op, dat ik in mijn eerste twee weken één of twee keukens had verkocht. Ik vond echt mijn draai in de verkoop en ook het tekenprogramma kreeg ik snel onder de knie.”

Na de twee maanden in opleiding bij André, ging hij doordeweeks op het hoofdkantoor werken en op vrijdagavond en zaterdag in de verkoop bij I-KOOK Bergen op Zoom. Jaap en Roel zagen dat hij de functie als keukencoach zo goed invulde, dat hij steeds meer dagen in de winkel ging werken. Toen hij uiteindelijk alleen nog maar in de winkel stond, werden de taken van het servicekantoor te veel om er nog bij te doen en heeft hij gevraagd of deze overgenomen konden worden. Hij werd fulltime keukencoach en kon aan de slag in Oud-Beijerland waar hij een jaar heeft gewerkt. Na dat jaar vertrok hij naar de winkel in Sliedrecht en begin dit jaar heeft hij meegeholpen met de opbouw van I-KOOK Barendrecht, waar hij inmiddels alweer meer dan een half jaar werkzaam is.

Floris Duquesnoy, Tiono Stoop, Patrick van Barneveld

Patrick vertelt vol passie over zijn werk. “Het leukste aan dit vak vind ik het contact met de klanten en het werk is super variërend. Geen één dag is hetzelfde. Ik ben er soms al om acht uur ’s ochtends om mijn bestellingen te doen, want dan weet ik dat ik helemaal bij ben en voel ik mij de rest van de dag op mijn gemak. Dat vind ik fijn aan deze baan”. Het DNA van I-KOOK past goed bij hem. “Het team is ook echt een team, je doet het samen. We zijn allemaal hetzelfde, we doen lekker ons ding en als het goed gaat, gaat het goed. Ook de manier van verkopen is zoals ik het graag zie. Je hoeft geen hoge druk uit te oefenen op de klant, dat past niet bij I-KOOK. Wat terugvragen voor de energie die in het proces is gestoken is vaak al voldoende. Er moet een vertrouwelijk gevoel ontstaan tussen jou en de klant. Daarom vind ik het ook leuk om na het opleveren van de keuken nog eens langs te gaan. Dan zie ik hoe trots klanten zijn op hun nieuwe keuken en als er eventueel iets mis is gegaan, kunnen ze dat bij mij kwijt en kan ik het oplossen.”

Patrick is door zijn inzet en ambities gegroeid binnen I-KOOK. Door aan te geven dat hij meer wilde leren over het proces na de order, heeft hij de overstap kunnen maken van de winkel in Oud-Beijerland naar Sliedrecht.  Toen het nieuws naar buiten kwam over een nieuwe winkel in Barendrecht, wilde hij die kans pakken. Hij is daar een goede kracht die zijn collega’s kan ondersteunen. Doordat hij zijn carrière bij I-KOOK zo heeft opgebouwd, voelt hij nog meer de ambitie om verder te groeien. “Ik zou het leuk vinden om collega’s kwalitatief sterker te maken en wegwijs te maken met het tekenprogramma. In een relaxte setting meekijken met hun werk en aanwijzingen geven waar kan. Ik speel ook met de gedachten om meer onderdeel van de zaak of misschien zelfs franchise ondernemer te worden. Ik kijk vooruit en ik weet wat ik kan. Ik zie een mooie toekomst voor me.”

Deel dit artikel

Dit zeggen onze keukencoaches

'No-nonsense formule'

Een heerlijke no-nonsense formule waarin mijn ontwikkeling geen dag stil staat en waar keukens kopen en verkopen een feestje is.

Freek de Koning

keukencoach

'Het grote wij-gevoel'

Het grote wij-gevoel zorgt ervoor dat iedereen zich verantwoordelijk voelt en zich sterk wil maken om zo succesvol mogelijk te zijn.

Hayo Smit

keukencoach

'Dagelijks nieuwe mensen'

Werken bij I-KOOK is erg leuk, je ontmoet dagelijks nieuwe mensen waarmee jij zelfstandig mee aan de slag mag gaan. Dat is supergaaf!

André Steenvoorden

Keukencoach

'Van A tot Z coachen'

Het leukst van het werken bij I-KOOK vind ik de klant het gehele traject van A tot Z te coachen als een échte keukencoach.

Nika Wuyts

Keukencoach

'Enorm leuk bedrijf'

Het is een enorm leuk en leerzaam bedrijf. Een menselijke, leuke organisatie met échte aandacht voor de klant.

Marijn Schram

Keukencoach

'Samen met je collega’s'

Het leukste van werken bij I-KOOK is dat je samen met je collega’s ervoor gaat zorgen dat alles op rolletjes loopt, en je daar ook de vrijheid voor krijgt.

Frans Kooij

Keukencoach

'Zin om naar werk te gaan'

I-KOOK staat voor een mix van diversiteit, collegialiteit en betrokkenheid, waardoor ik iedere dag zin heb om naar mijn werk te gaan.

Tim Groeneveld

Keukencoach

'Bij I-KOOK kun je veel leren'

Een superleuk bedrijf om te werken waar je heel veel kunt leren en waar je veel leuke collega's hebt.

Jessica Renders

Keukencoach

× Chat met ons via WhatsApp