Erik Kremer is sinds 2005 in dienst bij I-KOOK. Hij werkt voornamelijk als keukenmonteur voor de vestiging I-KOOK Veendam, in Groningen. Zijn carrière in de keukenbranche begon in een klein meubelmakers bedrijfje, maar na een aantal jaar besloot hij dat hij zich graag verder wilde ontwikkelen. Hij kreeg een baan als keukenmonteur bij Tulp Keukens en op die manier kwam hij in de buitendienst terecht. Zijn werk was divers; inmeten, ordercontrole, serviceklussen en het plaatsen van keukens bij klanten.
Na 10 jaar was Erik op zoek naar een nieuwe uitdaging. “Ik ben bij I-KOOK terecht gekomen door Hayo Smit, franchiseondernemer van I-KOOK Veendam. Wij kenden elkaar al vanuit de Tulp tijd. Hij had voor zijn filiaal in Veendam een verkoopmedewerker en een monteur in eigen dienst nodig, zodat kleinere serviceklussen snel opgelost konden worden. Op die manier hoefde hij niet steeds een externe partij in te huren.”
“De keuze was snel gemaakt, alhoewel ik het wel spannend vond om de verkoop in te gaan. Hayo sprak zijn vertrouwen in mij uit en gaf me veel tips.” En die tips waren niet voor niets. In zijn eerste week verkocht Erik zijn eerste keuken. “De key van het verkopen is goed luisteren naar klanten en daar een juiste conclusie uit trekken”, legt hij uit.
Erik Kremer
Erik werkt al zeventien jaar bij I-KOOK. “Ik vind mijn baan heel leuk en ik ervaar veel vrijheid. Doordat ik verkoper en monteur ben maak ik mijn eigen planning. Verder heb ik de vrijheid om alle klussen die binnenkomen zelf te regelen en er een oplossing voor te vinden. Voor het plaatsen van een keuken plan ik meestal twee werkdagen in. De rest van de werkweek houd ik mij bezig met het oplossen van allerlei andere zaken, zoals achterstallige apparatuur dat wordt nageleverd, kleine montage klussen, service klussen, eventuele problemen, schakelen met externe monteurs over hun werk, enzovoorts.” Op zaterdag staat Erik in de verkoop en helpt hij klanten met het samenstellen van hun droomkeuken.
Erik zit op zijn plek bij I-KOOK Veendam. Zijn job biedt voldoende uitdaging, geen dag is hetzelfde en het team is fijn. “We zijn open en eerlijk met elkaar en bespreken veel uiteenlopende zaken. Voor vragen kun je altijd bij elkaar aankloppen. Zo helpen we elkaar graag!”
Als monteur kom je op veel verschillende plekken. “Mijn werkomgeving is sowieso de provincie Groningen. Daar zit ook een gedeelte Drenthe en Friesland bij.” Veendam werkt veel samen met I-KOOK Oudehaske en de recent nieuw geopende vestiging in Assen. “We stemmen qua montage wel het een en ander met elkaar af, het werk moet wel efficiënt blijven.”
Team I-KOOK Veendam
Het leuke aan het zijn van monteur vindt Erik dat klanten altijd heel blij zijn om hem te zien. “Ze zijn ook altijd weer blij als ik wegga.” lacht hij. Klanten zitten vaak midden in een verbouwing en het duurt lang voordat ze vooruitgang zien. “Als ik binnenkom, begin ik met het maken van iets tastbaars. Als ik wegga staat het. Dat maakt klanten altijd blij.” Het voordeel van een monteur in dienst is volgens Erik dat hij alle facetten meemaakt: van wens tot uiteindelijk resultaat. “Dat is ook belangrijk. Ik weet waar het over gaat.” Als monteur in dienst vindt Erik het heel belangrijk dat een plaatsing goed gaat en dat een klant tevreden is. “Dat komt omdat ik veel binding heb met I-KOOK. Bij een externe monteur is dat toch net wat anders.”
Als afsluiting van een drukke werkweek gaat Erik graag hardlopen. Dit doet hij nu zo’n zes jaar. Zijn favoriete afstand: een halve marathon. Dat is 21,1 kilometer! “Ze zeggen wel eens dat als je een halve marathon kan lopen, je ook een hele marathon kan lopen. Maar ik vraag me af of ik dat wel wil!” Sporten is voor Erik ontspanning. “Ik doe graag een rondje Oldambtmeer. Als ik dan aan het lopen ben komen allerlei onderwerpen voorbij in mijn hoofd: werk, privé, dingen die er gaande zijn, actuele dingen. Als ik thuiskom heb ik een voldaan gevoel!” Daarnaast doet hij aan bowlen in competitieverband met vrienden. Fun fact: het team heet I-KOOK Veendam! “Dat is wel grappig, er zijn een aantal tegenstanders geweest die al een keuken bij ons hebben gekocht”, lacht Erik. Dat is pas goede promotie!