Door: Anouk
Dinsdag 05-11-2021
4 min leestijd

Ongeveer zes jaar geleden kwam Rachid Haddouch in contact met I-KOOK. Online stond de vacature voor keukencoach open. Hij besloot te reageren. Na een aantal gesprekken met Roel en Jaap was Rachid helemaal overtuigd dat hij bij I-KOOK wilde werken. “Het concept sprak me aan, de benadering, Roel en Jaap waren heel transparant en kunnen zich goed inleven. Het was gewoon een fijn gesprek.” Rachid begon in Den Haag als keukencoach en in de jaren erna heeft hij ook in Capelle aan den IJssel, Zaandam en Almere gestaan. “Ik werk als zelfstandige en I-KOOK huurde mij in om in winkels te staan waar verkocht moest worden. Het was echt rennen en vliegen, maar ik heb in die tijd heel veel ervaring opgedaan. Werken in diverse teams en met verschillende klanten was erg leuk, maar het is ook fijn dat ik nu een basis heb.”

Rachid was een aantal jaar in dienst toen er in de Woonmall Vila Arena, te Amsterdam, een nieuwe winkel werd geopend. “Tijdens de gesprekken met Roel en Jaap liet ik merken dat ik in de toekomst zeker de ambitie had om te gaan ondernemen. Door goed mijn best te doen, hard te werken en afspraken na te komen zag de directie een geschikte franchiseondernemer in mij voor de winkel in Amsterdam. Een nieuwe uitdaging en een goed gevoel van beide kanten.”

Rachid Haddouch en Rachid Hamdaoui

“Ik was met mijn eerste klanten aan tafel en Rachid bleef aan de telefoon om mij tips en advies te geven.”

Rachid Hamdaoui, de zwager van Rachid Haddouch, heeft altijd in de horeca gewerkt. “Ik weet nog dat ik tegen Rachid zei dat ik uit de horeca wilde stappen. Ik miste de uitdaging, de spanning en de teamspirit. Hij vroeg me toen: “Is de verkoop niet iets voor jou?” Op dat moment was ik niet geïnteresseerd, maar na meerdere gesprekken wilde ik het toch proberen. Ik kreeg van Rachid de contactgegevens van Jaap en Roel en na dat gesprek mocht ik als keukencoach aan de slag. Ik heb in twee jaar tijd in meerdere winkels gestaan, Veenendaal, Soesterberg, Zaandam en Almere. Daarna ben ik er ongeveer 1,5 jaar tussenuit geweest.” Op het moment dat I-KOOK Amsterdam openging, hebben ze Rachid gevraagd om als invalskracht te komen werken. Door het leuke team en de motivatie die hij kreeg van zijn zwager veranderde dat weer snel naar een fulltimebaan.

“Ik weet nog dat ik mijn eerste keuken verkocht.” Rachid Hamdaoui werkte toen in Veenendaal en een klant wilde graag met hem aan tafel. “Ik gaf aan dat ik nieuw was en dat het allemaal wat tijd zou kosten, maar dat was geen probleem. Uiteindelijk zaten we van tien uur ’s ochtends tot half zes ’s avonds aan tafel. Ik liep continu even weg en dan belde ik Rachid over wat ik moest doen en wat de beste opties waren. Hij was er het hele gesprek voor me en gaf me de beste tips. Ik kan hem altijd bellen met vragen en kan altijd op hem terugvallen, dat is natuurlijk erg fijn!” De zwagers proberen veel met elkaar te communiceren. Vragen als ‘Wat kan er beter?’ en ‘Hoe pak jij bepaalde situaties aan?’ komen geregeld voorbij. Ze houden elkaar continu up-to-date en houden elkaar alert.

Rachid Haddouch en Rachid Hamdaoui

Beide mannen vinden het allebei belangrijk dat de klant blij de deur uitloopt. “Wij begeleiden van A tot Z. Dat houdt in vanaf het eerste moment in de winkel tot aan de oplevering van de keuken. Mocht er iets misgaan of er zijn bepaalde complicaties, ben jij het gezicht waar de klant terecht kan. Ik vind het leuk dat het met iedere klant weer een nieuwe uitdaging is.”, zegt Rachid Hamdaoui. De mannen verkopen veel keukens waardoor het lastig is om bij alle klanten langs te gaan. Als er na de oplevering nog iets kleins geleverd moet worden, proberen ze dat wel zelf te doen. Vaak worden klanten na oplevering gebeld met de vraag hoe ze het hebben ervaren en of er nog bijzonderheden zijn. In de reviews voor I-KOOK Amsterdam lees je vaak terug dat het een fijne winkel is met fijne mensen. Iets om trots op te zijn!

Ondernemer Rachid Haddouch zit nu twee jaar met I-KOOK in Amsterdam en heeft als doelstelling de winkel goed op de kaart te zetten, blije klanten en dat alles als een geoliede machine loopt. “Dat is mijn eerste missie. Als dat allemaal goed gaat, dan ga ik weer verder kijken. Het gaat de goede kant op, dus ik ben heel blij.”

Rachid Hamdaoui zit als keukencoach prima op zijn plek. “Het bedrijf past goed bij mij. Er zijn korte lijnen met het team, maar ook met de directie. Je kan de telefoon oppakken en vertellen waar je mee zit of wat er gaande is. Er wordt echt naar je geluisterd en naar een oplossing gezocht.”

Team I-KOOK Amsterdam

Deel dit artikel

Dit zeggen onze keukencoaches

'No-nonsense formule'

Een heerlijke no-nonsense formule waarin mijn ontwikkeling geen dag stil staat en waar keukens kopen en verkopen een feestje is.

Freek de Koning

keukencoach

'Het grote wij-gevoel'

Het grote wij-gevoel zorgt ervoor dat iedereen zich verantwoordelijk voelt en zich sterk wil maken om zo succesvol mogelijk te zijn.

Hayo Smit

keukencoach

'Alles is bespreekbaar'

Fijne organisatie, korte lijnen met de directie, alles is bespreekbaar. Goede werksfeer. Leuke collega’s en een echte familiebedrijf.

Rachid Haddouch

keukencoach

'Dagelijks nieuwe mensen'

Werken bij I-KOOK is erg leuk, je ontmoet dagelijks nieuwe mensen waarmee jij zelfstandig mee aan de slag mag gaan. Dat is supergaaf!

André Steenvoorden

Keukencoach

'Van A tot Z coachen'

Het leukst van het werken bij I-KOOK vind ik de klant het gehele traject van A tot Z te coachen als een échte keukencoach.

Nika Wuyts

Keukencoach

'Enorm leuk bedrijf'

Het is een enorm leuk en leerzaam bedrijf. Een menselijke, leuke organisatie met échte aandacht voor de klant.

Marijn Schram

Keukencoach

'Samen met je collega’s'

Het leukste van werken bij I-KOOK is dat je samen met je collega’s ervoor gaat zorgen dat alles op rolletjes loopt, en je daar ook de vrijheid voor krijgt.

Frans Kooij

Keukencoach

'Zin om naar werk te gaan'

I-KOOK staat voor een mix van diversiteit, collegialiteit en betrokkenheid, waardoor ik iedere dag zin heb om naar mijn werk te gaan.

Tim Groeneveld

Keukencoach

'Bij I-KOOK kun je veel leren'

Een superleuk bedrijf om te werken waar je heel veel kunt leren en waar je veel leuke collega's hebt.

Jessica Renders

Keukencoach

× Chat met ons via WhatsApp