Door: Anouk
Dinsdag 11-11-2021
4 min leestijd

“Ik kom oorspronkelijk niet uit de keukenbranche. Voordat ik bij I-KOOK begon heb ik Sport & Bewegen gestudeerd. Ik werkte op een dagbesteding met mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Dat is nu drie jaar geleden geloof ik.”

Maud Beerens heeft anderhalf jaar in de sportbranche gewerkt toen ze erachter kwam dat het vak toch niet helemaal bij haar paste. “Ik merkte dat ik mezelf de hele tijd moest tegenhouden en dat kostte mij heel veel energie.” Ze besloot een andere weg in te slaan en heeft een tijdje Communicatie gestudeerd in Tilburg. “Ik ben zelf 23 en zat bij meiden in de klas van tussen de 18 en 20 jaar oud. Dat is niet erg maar tijdens het maken van projecten en groepsopdrachten zei niemand iets. Het was natuurlijk ook allemaal online tijdens Corona. Al snel ontdekte ik dat ook dat niet helemaal bij mij paste.”

Via Facebook zag Maud de vacature voor een keukencoach in Waalwijk en ze besloot te solliciteren. “Ik vind creatief bezig zijn en met mensen omgaan heel leuk.” In juni 2021 begon haar carrière bij I-KOOK. Ze staat in de winkels in Waalwijk en Tilburg.

Maud Beerens en Arif Yusupov

Omdat Maud nog geen ervaring had in de keukenbranche is er uitgebreid te tijd genomen om haar het vak te leren. “Arif heeft mij wegwijs gemaakt en dat heb ik als positief ervaren. Ik wist helemaal niks van keukens.  Je kan zien dat Arif het leuk vindt om over keukens te praten en om er mee bezig te zijn. Daar krijg je energie van. We hebben veel gesprekstechnieken behandeld. We hebben vaak zo’n rollen spel gedaan waarin je leert wat je het beste kan zeggen in een bepaalde situatie.”

Hoewel Maud goed geholpen werd door Arif, was het niet altijd makkelijk. “Je wordt er wel een beetje ingegooid. Ik moest het soms ook zelf een beetje uitzoeken. De eerste keer met een klant alleen zitten was spannend. Je moet natuurlijk ook een beetje een sales insteek hebben. Daarnaast vind ik het benoemen van een prijs lastig. Klanten zijn soms even stil. Het is dan aftasten hoe je moet reageren of handelen. Maar dat moet gewoon met de tijd komen.” Uiteraard waren er ook dingen die gelijk goed gingen. “Het tekenprogramma dat je gebruikt om de keuken mee te ontwerpen, had ik vrij snel onder de knie. Ik kreeg veel de tijd om daar mee bezig te zijn.”

Maud zegt dat de werkwijze en benadering van klanten op een rustige en vriendelijke manier gaat. Ik vind het fijn dat ik klanten niet hoef te pushen om een aankoop te doen. En dit krijg ik ook terug van de klanten. Ik had laatst een goede recensie op Google nadat ik de klant had geholpen!” Daarnaast wordt er veel eigen verantwoordelijkheid verwacht. “Er werd niet de hele dag op mijn vingers gekeken waar ik mee bezig was. Ik denk dat ik daarom goed bij I-KOOK pas.”

Maud staat zelf ook graag in de keuken. “Als ik ’s avonds thuiskom is koken mijn ontspanning in plaats van Netflix.” In het weekend maakt Maud graag culinaire hapjes. “Ik probeer dan recepten na te maken die je in een restaurant ook krijgt. Ik struin vaak Pinterest af voor ideeën!”

 

Maud Beerens

Maud heeft haar draai gevonden bij I-KOOK. Ze was nog maar drie maanden in dienst toen ze in haar eentje de winkel in Waalwijk aan het runnen was. “Ik vond het leuk om te horen dat ik zo’n grote verantwoordelijkheid kreeg. Ze zagen dus wel dat het goed zou komen.”

Maud benoemd dat ze nog in haar beginfase zit bij I-KOOK. “Ik denk dat er nog genoeg te leren valt. Ik ben niet echt iemand die heel erg vooruitkijkt. Ik laat het altijd op mij afkomen. Komt er wat leuks op mijn pad, dan is het leuk en anders zien we het dan wel weer. Voor nu zit ik op mijn plek bij I-KOOK.”

Deel dit artikel

Dit zeggen onze keukencoaches

'No-nonsense formule'

Een heerlijke no-nonsense formule waarin mijn ontwikkeling geen dag stil staat en waar keukens kopen en verkopen een feestje is.

Freek de Koning

keukencoach

'Het grote wij-gevoel'

Het grote wij-gevoel zorgt ervoor dat iedereen zich verantwoordelijk voelt en zich sterk wil maken om zo succesvol mogelijk te zijn.

Hayo Smit

keukencoach

'Dagelijks nieuwe mensen'

Werken bij I-KOOK is erg leuk, je ontmoet dagelijks nieuwe mensen waarmee jij zelfstandig mee aan de slag mag gaan. Dat is supergaaf!

André Steenvoorden

Keukencoach

'Van A tot Z coachen'

Het leukst van het werken bij I-KOOK vind ik de klant het gehele traject van A tot Z te coachen als een échte keukencoach.

Nika Wuyts

Keukencoach

'Enorm leuk bedrijf'

Het is een enorm leuk en leerzaam bedrijf. Een menselijke, leuke organisatie met échte aandacht voor de klant.

Marijn Schram

Keukencoach

'Samen met je collega’s'

Het leukste van werken bij I-KOOK is dat je samen met je collega’s ervoor gaat zorgen dat alles op rolletjes loopt, en je daar ook de vrijheid voor krijgt.

Frans Kooij

Keukencoach

'Zin om naar werk te gaan'

I-KOOK staat voor een mix van diversiteit, collegialiteit en betrokkenheid, waardoor ik iedere dag zin heb om naar mijn werk te gaan.

Tim Groeneveld

Keukencoach

'Bij I-KOOK kun je veel leren'

Een superleuk bedrijf om te werken waar je heel veel kunt leren en waar je veel leuke collega's hebt.

Jessica Renders

Keukencoach

× Chat met ons via WhatsApp